3. Inwoners van Rotterdam of Capelle a/d IJssel

Vanaf 1 januari 2014 tot en met 31 december 2014 kunnen inwoners van Capelle aan den IJssel en Rotterdam van 65 jaar en ouder, die daarvoor in aanmerking komen, in het weekend de hele dag en op werkdagen na 9.00 uur gratis reizen in de trams, metro’s en bussen van de RET (uitgezonderd metrolijn E traject Berkel Westpolder - Den Haag Centraal v.v., BOB-bus en Fast Ferry).

Bij andere openbaar vervoerbedrijven reist u op saldo met een korting van 34% op zowel het basistarief als op het kilometertarief bij gebruik van uw persoonlijke OV-chipkaart.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • U heeft al een persoonlijke OV-chipkaart met pasfoto maar nog geen gratis-reizen-abonnement. U ontvangt een brief van de gemeente wanneer u 65 jaar wordt en recht heeft op gratis reizen. Op vertoon van deze brief en uw persoonlijke OV-chipkaart plaatst de Servicemedewerker in de RET Servicewinkel of op een RET Servicepunt het gratis-reizen-abonnement op uw persoonlijke OV-chipkaart. U kunt direct gratis reizen.
  • U heeft (nog) geen brief ontvangen, of u bent deze brief kwijt.
    Kom met uw persoonlijke OV-chipkaart en uw legitimatiebewijs naar de RET Servicewinkel op de Laan op Zuid 2 in Rotterdam. De RET kan dan zien of u recht hebt op het vrij reizen abonnement en dit direct op uw OV-chipkaart zetten. Bent u net in Rotterdam of Capelle aan den IJssel komen wonen, neem dan uw uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie van de gemeente mee.